Wist jij dat de gemeente Gooise Meren een rijk aanbod in duurzame, tweedehands en eerlijke modewinkels heeft? Samen met swapshop De Groene Stijl heeft het Fairtrade Team een Fair Fashion Fietsroute samengesteld langs allerlei duurzame mode adresjes. Lekker fietsen, gezond voor het lijf én voor mens en milieu. Door het maken van een bewuste keus voor eerlijk, tweedehands en fairtrade draag je namelijk bij aan een betere wereld.

Het mooie aan fietsen door de gemeente Gooise Meren is de enorme diversiteit. Met deze fietsroute, al fietsend door het hippe Bussum, de historische stad Naarden, pittoresk Muiderberg en nautisch Muiden, ontdek je de verschillende karakters van de buurgemeenten en ga je tegelijkertijd op zoek naar hippe en duurzame Fair Fashion adresjes die de gemeente rijk is. Winkels waar eerlijke of vintage mode verkocht wordt. Zoals het hippe Lovestorm in Bussum met pre-loved dameskleding & vintage for him, her & their. Of de sociale onderneming MYoMY in Naarden die duurzaam ontworpen tassen maakt met fairtrade productiepartners om eerlijke banen mogelijk te maken en bovendien winnaar van de Green Fashion Talent Award in 2018 was.

En het beste, je kunt heerlijk genieten van een ontspannen fietstocht. Wij helpen je graag op weg met deze fair fashion fietsroute-map. Stap je ook op de pedalen om de Fair Fashion adresjes van Gooise Meren te ontdekken?

De route is er alleen in een gedrukte limited edition. Je kunt ‘m vinden bij een van de deelnemende  winkels of bij swapshop De Groene Stijl.

Zelf printen? Druk op linkje hieronder.

FAIR FASHION FIETSROUTE_4