Herfsteditie Fairtrade Week

"Eind oktober is het fairtrade week. Daarin staat FAIR Fashion centraal. Dus ga op zoek naar je hipste fairtrade kleren -duurzaam mag ook- uit de kast en ontdek een leuke koffietent voor een fairtrade bakkie leut. Ondernemers die zijn aangesloten bij de Fairtrade Campagne vind je op deze website. Ook op de app van 'EerlijkWinkelen' vind je winkels met eerlijke waar.
De werkgroep Fairtrade Gooise Meren organiseert rondom Fair Fashion twee activiteiten waarbij je kunt aanschuiven.
 
1) Film- en debatavond Fair Fashion in Filmhuis Bussum
Maandag 29 oktober om 20:00

In de film ‘Machines’ van de Indiase filmer Rahul Jain zien we de slopende gang van zaken in een van de vele textielfabrieken in India. Mens en machine lijken samen te smelten. In de fabriek is het donker en bedompt, daglicht komt nauwelijks binnen. Het werk is loodzwaar en geestdodend, een werkdag duurt eindeloos. De film zuigt de kijker mee in deze duistere wereld waarmee regisseur Jain niet alleen de mensonterende omstandigheden laat zien, maar ook de liefde voor de stoffen en de schoonheid van machines. Betoverend mooi en schokkend pijnlijk.

Wethouder Barbara Boudewijnse opent de avond en tevens de Fairtradeweek. Na afloop praat avondvoorzitter Henny Radstaak met het publiek, deskundigen en lokale ondernemers. U kunt hier de kaartje’s voor de avond kopen.

2) Fairtrade fashion markt op het Julianaplein
Zaterdag 3 november tussen 11:00 en 15:00
Eerste Fair Fashion markt in Gooise Meren! Voor de Wereldwinkel op het Julianaplein in Bussum staan lokale ondernemers met kramen vol inspiratie op gebied van duurzame mode.
Er zijn nog verschillende kramen beschikbaar voor Fair Fashion winkeliers uit Gooise Meren die willen deelnemen aan de markt. Het gaat niet alleen om kleding maar denk ook aan o.a. sieraden, schoenen, tassen, textiel of brillen. Heeft u interesse om met uw Fair fashion producten op de markt te staan, graag contact opnemen via e-mail info@fairtradegooisemeren.nl 
De kraamhuur is gratis.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *