Fairtrade met een smiley bij KLANTINFOCUS

KLANTINFOCUS geeft zijn klanten op een presenteerblaadje waar ze hun dienstverlening kunnen verbeteren. Daarbij serveren zij natuurlijk een kopje Fairtrade koffie, met een smiley…
Marianne Pauli (in het midden) van de werkgroep Fairtrade Gooise Meren met Barbara Visser en Michel van der Togt. Foto: Andrea Bartosova

In steeds meer gemeenten zijn ze te vinden, de zuilen met de digitale smileys. Het Bussumse  KLANTINFOCUS is een landelijk werkzaam ICT-bedrijf dat zich bezighoudt met het online en offline meten van klanttevredenheid. ‘Duurzaamheid was in ons dagelijks leven al langer een vanzelfsprekendheid’, vertelt Barbara Visser, manager Marketing en Communicatie bij KLANTINFOCUS. Oprichter en eigenaar Michel van der Togt begon 9 jaar geleden als pionier in deze branche en werkt momenteel voor zo’n 40 gemeenten en een aantal grote zorgcentra. ‘Uiteraard hebben we het begrip duurzaamheid zo goed mogelijk in onze organisatie verweven’, vult Van der Togt aan. ‘Zo gaan er bij ons geen stapels papier doorheen, we werken bijna geheel digitaal. We lopen of fietsen naar ons werk  en onze cliënten bezoeken we meestal met het openbaar vervoer.’

‘Onze business’, licht Van der Togt de bedrijfsformule toe, ‘gaat in de eerste plaats over duurzaamheid van klantcontact. We helpen gemeenten hun dienstverlening te verbeteren door er voor te zorgen dat zij weten wat er bij hun burgers speelt en dat mensen gehoord worden. Tevreden burgers en ondernemers vormen een contact dat er toe doet , door dergelijke contacten kan duurzaamheid gaan floreren. Het is het einde van het klachtenformulier, waardoor bureaucratie en verspilling verminderen’, besluit Van der Togt.

KLANTINFOCUS geeft zijn klanten op een presenteerblaadje waar ze hun dienstverlening kunnen verbeteren. Daarbij serveren zij natuurlijk een kopje Fairtrade koffie, met een smiley…
Succesvol vond het bedrijf het ook toen de andere organisaties in het verzamelgebouw hun voorbeeld  hebben gevolgd; in de gezamenlijke keuken staat nu een voorraad aan Fairtrade producten. ‘Want duurzaam handelen doe je het beste samen’.

Dit artikel verschijnt in lokale kranten over duurzame ondernemers in Gooise Meren.

KLANTINFOCUS is nieuwe deelnemer aan Fairtrade Gemeente campagne. Meer informatie op profielpagina bij kopje Bedrijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *