Fairtrade Titel voor Gooise Meren!

Op 8 maart 2018 is bekendgemaakt dat de Gemeente Gooise Meren de titel Fairtrade gemeente krijgt. Dit betekent dat zowel winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners als de lokale overheid fairtrade een warm hart toe dragen. En dat zij bijdragen aan meer eerlijke handel.

 

Waarom fairtrade
De landelijke Fairtrade Gemeente campagne kent het certificaat fairtrade gemeente toe. Zij voeren een wereldwijde campagne en streven naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Door te zorgen voor meer eerlijke handel, zijn boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.

Fairtrade in Gooise Meren
De werkgroep Fairtrade Gooise Meren zet zich al enkele jaren in om de titel te behalen en te voldoen aan alle criteria. De werkgroep is dan ook trots dat de titel behaald is. In Gooise Meren zijn in totaal 53 bedrijven, winkels, horeca en scholen fairtrade. Dat betekent dat zij fairtrade producten verkopen en/of gebruiken in de catering. Of fairtrade uitdragen in bijvoorbeeld hun lessen. Fairtrade is niet nieuw voor Gooise Meren. In 2015 ontving de voormalige gemeente Bussum de titel Fairtrade Gemeente. En in 2013 ontving de OBS Koningin Emmaschool aan de Fortlaan de titel Fairtradeschool. En sinds 2013 heeft Bussum een EerlijkWinkelroute waar onder andere winkels die fairtrade producten verkopen aangesloten zijn.

Juryrapport Gooise Meren titelverlenging 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *