Eerste Duurzaamheidscafe Gooise Meren op 9 mei Thema: Waarom fairtrade?

Wat is de invloed van het onbewuste brein op onze keuzes? En hoe werkt dit voor fairtrade producten? Sociaal psycholoog Danny van der Roest neemt ons mee naar de irrationele kant van ons brein tijdens het Duurzaamheidscafé op 9 mei in de Grote Kerk Naarden.

Bepaalt ons denken en onze overtuiging wat wij kopen? Of laten wij ons meer leiden door andere factoren en speelt ons brein een spelletje met ons? Met andere woorden: wat heeft ons brein nodig om tot de keuze voor fairtrade producten te komen?

Wanneer: dinsdagavond 9 mei

Tijdstip: inloop vanaf 18.00 uur

Waar: Grote Kerk, Marktstraat 13, 1411 CX Naarden

Programma

18.00 uur entree – Inloop onder het genot van vers gebrande slow coffee geserveerd vanuit de Buzz.  Ook staat er een verrassende fairtrade maaltijd voor alle deelnemers klaar. Met live muziek van Marcel Luntungan

19:00 Avondopening door wethouder duurzaamheid Gerben Struik

Presentatie Danny van der Roest – Over de irrationele kant van ons brein

Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over de redenen om fairtrade producten te kopen en hoe dit te stimuleren.  Aanwezige burgemeester Gooise Meren Han ter Heegde praat graag me u mee!

20.30 uur – Netwerkborrel

Kom ook! Deelname (inclusief alle consumpties) is gratis. 

Wilt u bij dit duurzaamheidcafé aanwezig zijn? Stuur voor 5 mei een e-mail naar: info@fairtradegooisemeren.nl 

Van zaterdag 6 mei tot en met zondag 14 mei vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats met op zaterdag 13 mei World Fair Trade Day. Het Duurzaamheidscafé is één van activiteiten die in Gooise Meren plaatsvinden. Organisatie van deze avond ligt in handen van Fairtrade Gooise Meren en Broedplaats Gooise Meren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *