Doorpraten over Zembla item Hollandse handel, de rozen

18 mei jl zond televisieprogramma Zembla een item uit over de Fairtrade gecertificeerde bloemenplantage Sher Ethiopië. Ze constateerden een alarmerende situatie. Stichting Max Havelaar gaf als reactie op deze uitzending een interview om uit te leggen hoe Fairtrade bijdraagt aan verbetering van de situatie in de bloemenindustrie in Afrika. De programmamakers hadden hiervoor geen interesse. […]

fairtrade_rozen_vvbfoto__0118 mei jl zond televisieprogramma Zembla een item uit over de Fairtrade gecertificeerde bloemenplantage Sher Ethiopië. Ze constateerden een alarmerende situatie. Stichting Max Havelaar gaf als reactie op deze uitzending een interview om uit te leggen hoe Fairtrade bijdraagt aan verbetering van de situatie in de bloemenindustrie in Afrika. De programmamakers hadden hiervoor geen interesse.

Voor ons als Fairtrade Gemeente campagne liet de uitzending zien hoe ongelooflijk belangrijk het is dat eerlijke handel de norm wordt in de markt en niet de uitzondering zoals in de bloemensector het geval is. Als eerlijke handel de norm wordt, worden leefbare lonen mogelijk. En van eerlijke handel de standaard maken, is precies het doel van onze campagne.

Op do 16 juni as vanaf 20.30u willen we doorpraten over de uitzending van Zembla en de nuancerende reactie van Stichting Max Havelaar. We gaan in groepjes in gesprek en bespreken tot slot onze bevindingen.

Locatie: Soupurbe, Brinklaan 36a, Bussum
Datum: 16 juni 2016
Tijd: vanaf 20.30u
Toegang gratis

Aanmelden: www.soupurbe.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *